Kategorier

Iolit, 3,89 ct

Iolit, 3,89 ct
Iolit, 3,89 ct Iolit, 3,89 ct
Artikelnummer: 161033
Tillgänglighet: 1
Pris: 559.00 SEK
Exkl moms: 447.20 SEK
Antal:  
   - ELLER -   

12x7,5x6 mm. Iolit från Tanzania. Stenen är orienterad med den bästa färgen åt det håll som ger den största stenen. En oval ger bästa yield.

Fakta och tips för att slipa Iolitl

 


Att köpa råsten, är svårt. Att sälja råsten är också svårt. All sten jag säljer är inte helt ren och felfri, hur mycket jag än önskar att det vore så. Viss sten förekommer helt enkelt inte utan visst inslag av mer eller mindre inneslutningar. Min strävan är att bara sälja användbart material till rätt pris. Är det topp-material är priset per Carat naturligtvis högre än om det inte är topp-material. Inte bara för att det är ett mer dyrbart material i sig utan även för att jag lägger ner mer tid på att undersöka och beskriva materialet.

För att kunna sälja råmaterial till rimliga priser kan jag bara spendera ”rimlig” tid på att undersöka stenarna innan jag lägger ut dem för försäljning. Jag kan därför inte lämna någon garanti när det gäller innehållet i stenen. Den enda garanti jag kan ge är möjligheten att returnera stenen/partiet om de är obearbetade. Slipar du på stenen är den din. Du kan heller inte returnera en del av ett parti, utan allt eller inget.

Färgen på stenen kan också spela oss spratt. Den färgen du ser på din datorskärm kan ibland tyvärr avvika avsevärt mot verkligheten. Det är många faktorer med i spelet. Ljusförhållandet vid fotograferandet, kameran i sig, bildbehandling och inte minst bildskärmen. Dessutom är ju färg ett ytterst subjektivt begrepp och vad som är en helt perfekt nyans för en, kan vara helt ”fel” för någon annan. Om stenens färg inte motsvarar din förväntan kan du returnera stenen/hela partiet.

Formen på stenen kan ibland vara svårt att bedöma utifrån fotografier. Om den inte alls ser ut som du trott, kan du returnera stenen. Jag vet av egen erfarenhet att det är lätt att missbedöma storleken på stenen utifrån vikten som anges. Linjalen som ofta finns med på bilderna har 0,5 mm delning mellan de minsta strecken, 1 mm mellan de något längre och 5 mm mellan de långa strecken på skalan.

Garanti:
Om stenen inte motsvarar den renhet, färg eller form du förväntat dig kan du returnera stenen/partiet till mig. Jag återbetalar stenens pris. Returfrakten får du stå för. Detta ska inte tolkas som att du kan ta hem massor med sten för påseende. Kontakta alltid mig innan du returnerar. Ett villkor för att få tillbaka pengarna är att stenen/partiet kan returneras i samma skick som du fick dem. Samtliga stenar i ett parti ska returneras.

Taggar:
En webbshop från OpenCart
SG Lapidary © 2021